Rychlostní silnici u Vyškova blokovala nehoda autobusu a čtyř aut

Vyškov - Rychlostní silnici R46 mezi Vyškovem a Prostějovem dnes odpoledne zablokovala nehoda autobusu a čtyř osobních aut. Při nehodě se lehce zranil pětasedmdesátiletý řidič jednoho z osobních vozů, řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová. Na silnici se podle informačního systému Ředitelství silnic a dálnic tvořily kolony.

Nehoda se stala ve 14:30 u Drysic na Vyškovsku, přibližně na sedmém kilometru rychlostní silnice ve směru na Prostějov a Olomouc. Dopravní policisté tam vyšetřovali drobnou kolizi a někteří řidiči nezvládli průjezd zúženým místem. Jeden zřejmě telefonoval za jízdy, druhý jel nepřiměřeně rychle, další se dostatečně nesoustředil na řízení.

„Vznikla škoda asi půl milionu korun,“ řekla jihomoravská policejní mluvčí Soňa Svobodová. Žádnému z pasažérů zájezdového autobusu se nic nestalo. Nehoda zprvu zablokovala oba jízdní pruhy, po několika desítkách minut se podařilo zprovoznit pravý pruh. Po 16:00 obnovili policisté a hasiči plný provoz.

Zraněný muž je cizinec, lékaři jej kvůli ošetření odvezli do vyškovské nemocnice. Má pohmožděný hrudník a existuje podezření na otřes mozku, uvedla Zuchová. Podle Svobodové pravděpodobně nebyl připoutaný.