V pražských Řeporyjích se střílelo - zůstali dva mrtví

Praha - Po střelbě v pražských Řeporyjích zůstali dva mrtví. Jedním z nich je 28letý muž, na kterého byl vydán zatykač pro násilný trestný čin. Druhým je o rok mladší kriminalista, který ho pronásledoval v autě. K přestřelce došlo poté, co auto pachatele nabouralo. V souvislosti s případem pátrají policisté po mladíkovi s dívkou, kteří z místa činu utekli. Mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová uvedla, že k nahlášené střelbě vyjížděli záchranáři krátce po osmé hodině ranní. O život obou těžce zraněných mužů neúspěšně bojovali přímo na ulici.

Kriminalisté už dříve získali informace, že muž s bohatou kriminální minulostí, který se vyhýbal nástupu do vězení, pobývá v Řeporyjích. Věděli také, že je pravděpodobně ozbrojen. Při zásahu ale začal recividista ujíždět v autě a následně se srazil s policejním vozem. Pak došlo k přestřelce, když nejprve hledaný muž zastřelil policistu a kolega kriminalisty následně zasáhl pachatele.

Zastřelený policista pracoval na Obvodním ředitelství policie Praha II, byl údajně svobodný a bezdětný. Na místě střelby se teď pohybuje několik desítek policistů v civilu i v uniformách, kteří prostor obehnali páskou.

Reportáž Štěpánky Martanové (zdroj: ČT24)

V Praze se střílelo i minulý týden, a to po rozepři skupiny lidí v blízkosti Slovanského domu v centru města. Tehdy ale při střelbě nebyl nikdo zraněn a domnělého pachatele policie zadržela.