Vondráčková vypovídala u soudu, s manželem žalují Kubišovou o 1,3 milionu

Praha - U Městského soudu v Praze pokračovalo výslechem svědků projednávání žaloby zpěvačky Heleny Vondráčkové a jejího manžela Martina Michala kvůli zrušenému turné skupiny Golden Kids. Za to požadují od zpěvačky Marty Kubišové odškodnění ve výši 1,3 milionu korun za pronájem sálů, propagaci turné i ušlý zisk. Kubišová vinu odmítá s tím, že smlouvu na koncertování nepodepsala. Mezi vyslýchanými svědky byla dnes i zpěvačka Helena Vondráčková.

Kubišová se necítí vinna a nic platit nehodlá. Smlouvu na koncertní turné prý nepodepsal ani třetí zpěvák skupiny, Václav Neckář. Jenomže Michal s Vondráčkovou tvrdí, že smlouvu všichni uzavřeli ústně. „Praktika je taková, že je vše založeno na důvěře,“ uvedla Vondráčková u soudu. Kubišová později smlouvu požadovala a nelíbily se jí tam některé body. Například to, že by se měla uvázat na 20 let spolupráce.

Podle své výpovědi se snažila Vondráčková vše si se svou kolegyní vysvětlit, ale marně. Kubišová jí přestala brát telefony a odpovídat na SMS. „My jsme se snažili s managementem Marty domluvit, ale oni nebyli ochotni. Samozřejmě ty náklady, které vznikly, musí někdo zaplatit,“ uvedla Vondráčková.

Reportáž Edity Horákové (zdroj: ČT24)

Před soudem stanula také obchodní ředitelka agentury MM Praha, která patří právě Vondráčkové a jejímu manželovi Martinu Michalovi. Kubišová ale při její výpovědi pohoršeně opustila jednací síň a soudce musel udělat desetiminutovou přestávku.

Slavné pěvecké trio Golden Kids založili Helena Vondráčková, Marta Kubišová a Václav Neckář 1. listopadu 1968. Jeho existence však skončila s nastupující normalizací. Turné se mělo uskutečnit loni ke 40. výročí tria, zpěváci se ale prý nedohodli na podmínkách. Podle Kubišové byla příprava turné chaotická. Michal se nakonec rozhodl turné nahradit samostatnými koncerty Heleny Vondráčkové s hosty.

Helena Vondráčková
Zdroj: ČT24