Policie bude hlídat pondělní výjezd fanoušků Baníku do Prahy

Ostrava – S fanoušky ostravského Baníku se mohou v pondělí setkat lidé cestující vlakem EC 118 Comenius mezi Ostravou a Prahou. Příznivci fotbalového klubu se vypraví tímto spojem na utkání Baníku se Slavií, policisté očekávají, že jich bude 500 až 600. Fotbaloví fanoušci by měli cestovat v pěti posilových vozech pod dohledem policie a z vozů, které pro ně budou vyhrazeny, by se neměli dostat k dalším cestujícím.

Vlak Comenius projíždí přes Ostravu při cestě z Krakova do Prahy, do hlavního města přijíždí krátce před druhou hodinou odpoledne. Při jedné z posledních cest příznivců ostravského klubu do Prahy nabral vlak při cestě výrazné zpoždění, fanoušci navíc v České Třebové vystoupili a pokračovali až dalším spojem, který ale již neměl posilové vozy určené pouze pro fotbalové fanoušky.

Policisté budou dohlížet na fanoušky na nádraží v Ostravě a ve spolupráci s dalšími kolegy i ve všech stanicích, v nichž spoj zastavuje. Podle policejní mluvčí Dariny Majkové nechce policie z taktických důvodů sdělovat celkový počet policistů, kteří se na opatření budou podílet. Přímo ve vlaku by jich s fanoušky mělo cestovat několik desítek. Přepravu příznivců Baníku z pražského nádraží na stadion budou mít na starosti pražští policisté.

Fandové Baníku o sobě dali naposledy vědět při středečním pohárovém utkání s druholigovou Opavou. Nejprve ničili stadion a pak se s opavskými příznivci střetli přímo na hrací ploše. Zápas musel být kvůli výtržnostem chuligánů zhruba na 15 minut přerušen.