Na Slovensku se srazilo auto s vlakem, tři lidé zemřeli

Bratislava – Při srážce auta s vlakem v Dolnej Štubni nedaleko slovenských Turčianských Teplic zahynuli tři lidé. Všichni cestovali v autě. Informovala o tom televize TA3 a internetový portál Tvnoviny.sk. Nehoda se podle nich stala kolem půl páté odpoledne, auto z přejezdu smetla lehká dieselová jednotka.

Za volantem auta, které vjelo na přejezd se světly přímo před přijíždějící vlak, seděl podle TA3 devatenáctiletý muž. Portál Tvnoviny.sk uvedl, že v autě seděl mladý manželský pár s malou dcerkou. Na přejezdu nebyly závory, signalizace, která upozorňuje na přijíždějící vlak, však údajně fungovala. Po srážce tlačila železniční souprava vozidlo asi 300 metrů.

Smrtelná nehoda na přejezdu se stala více než půl roku po jedné z nejtragičtějších slovenských dopravních nehod. Letos v únoru při srážce osobního vlaku a autobusu zahynulo dvanáct lidí, dalších devatenáct bylo zraněno. Jednu oběť si vyžádala také srážka vlaku s autem koncem června v Horním Hričově. Důvodem zřejmě bylo, že řidič nerespektoval červená světla oznamující příjezd vlaku.

Vydáno pod