Policista si nahrál rozhovor z tísňové linky - ten se dostal až na YouTube

Teplice - O více než deset tisíc korun přišel podle serveru iDnes.cz teplický policista, který si z policejního do svého počítače přehrál rozhovor z linky tísňového volání 158 a poslal ho známým, protože mu připadal zábavný. Rozhovor se nakonec ocitl na serveru YouTube, kde si ho poslechly desetitisíce lidí. Mluvčí teplické policie Ilona Novotná potvrdila, že policista byl kázeňsky potrestán, ale výši pokuty pro něj odmítla sdělit s odůvodněním, že je to jeho soukromá věc. Nahrávka zachytila rozhovor operačního důstojníka policie v Teplicích se zmateným volajícím. Muž si stěžoval, že ho kdosi obtěžuje, ale dlouho nedokázal říci, kde bydlí, ani to, jak se jmenuje.

Nahrávka trvá téměř tři minuty, během nichž se policista trpělivě telefonujícího muže ptá na údaje, aby za ním mohl poslat hlídku. Každý telefonát na linku 158 se přitom nahrává.

Kolegovi operačního důstojníka, který si rozhovor pustil, přišla celá záležitost tak veselá, že si záznam přehrál z policejního počítače do svého a poslal ho svým známým. Pak si ho začali mezi sebou přeposílat další lidé, až se ocitl na serveru YouTube. „Tím, že to stáhl z počítače pro své soukromé účely, porušil vnitřní předpisy, protože žádný záznam se nesmí dostat ven,“ řekla mluvčí teplické policie Novotná.