Dívka přežila pětimetrový pád z okna školy

Bílá Třemešná (Trutnovsko) - Čtrnáctiletá dívka dnes dopoledne spadla z okna v prvním patře budovy Základní školy v Bílé Třemešné. Záchranáři ji převezli do hradecké fakultní nemocnice. Dívka je mimo ohrožení života. Proč z okna vypadla, zatím není jasné. Podobné případy pádu dětí z oken škol se stávají v Česku každý rok. Některé končí i tragicky.

„Dívka byla po pádu ze zhruba pěti metrů při vědomí, v nemocnici ji čekají vyšetření, zda neutrpěla nějaká vnitřní poranění,“ řekl lékař hradecké záchranné služby Jiří Mašek. Dívka vypadla z okna toalet školy na asfaltovou plochu. „Okolnosti události intenzivně zjišťujeme. Kriminalisté jsou na místě,“ dodal mluvčí trutnovské policie Udo Ertner.

29. ledna 2008 zemřel po pádu z okna školy student holešovského gymnázia. Policie vyšetřování případu odložila, protože student podle policie vyskočil z téměř 13metrové výšky sám. V dubnu 2007 se po pádu z okna internátu v Třebíči těžce zranil 20letý student z Norska. V říjnu 2006 vypadl z okna toalet ve druhém patře školy v Lovosicích 12letý školák. Těžce se zranil.