Prodloužený víkend přinese slunečné dny

Praha – Prodloužený víkend má podle předpovědi meteorologů přinést příjemné letní teploty, které na našem území vystoupají až k 21 stupňům Celsia. Náznaky podzimního období se dají očekávat pouze v ranních hodinách. Ty budou podle výhledů mrazivá a doprovázená mlhami. Ochlazení a deštivé počasí očekávají meteorologové až od úterý. Nadcházející tři dny budou ve znamení návštěvy papeže a desítkám tisíc lidí, kteří se chystají osobně navštívit mši pod otevřeným nebem, tak bude atmosféru zpříjemňovat slunečné počasí.

„Během návštěvy papeže na našem území očekáváme počasí s minimální oblačností a beze srážek. Venkovní akce tak bude doprovázet slunečno, jen po ránu a dopoledne se mohou ojediněle vyskytovat mlhy,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav na svých stránkách.

Dnes se mohou ještě na jihu a jihozápadě republiky vyskytnout přeháňky, o prodlouženém víkendu už se však dá očekávat jasná obloha. Přestože nejvyšší denní teploty se mohou vyšplhat až k 21 stupňům Celsia, v noci už bude jen kolem pěti. Místy se mohou vyskytnout i přízemní mrazíky a pro podzim typické ranní mlhy.

Předpověď na prodloužený víkend (zdroj: ČT24)

Ochlazení a oblačná obloha s deštěm se dá čekat od úterý. Teploty by se měly příští týden pohybovat maximálně kolem 16 stupňů, v noci bude mezi pěti až deseti.