Policisté při pronásledování srazili v Krnově chodce, jeden zemřel

Krnov – Policejní auto v noci na dnešek srazilo v Krnově na Bruntálsku dva chodce, když pronásledovalo ujíždějící vůz BMW. Třiadvacetiletá žena a její třicetiletý manžel kolem půlnoci vstoupili na přechod zpoza křoví. Žena na místě zemřela, její manžel má vážná zranění hlavy, končetin a zřejmě i břicha. Je hospitalizován na jednotce intenzivní péče v ostravské fakultní nemocnici. Pronásledované auto bylo ještě v noci dopadeno.

„Řidič ohrožoval bezpečnost provozu a před hlídkou ujížděl,“ řekla mluvčí Pavla Tušková. Dodala, že v Opavské ulici před služební vůz policie vyšly dvě postavy. „Policejní řidič už nebyl schopen reagovat a chodce srazil přímo na přechodu pro chodce,“ uvedla Tušková. Pronásledované auto nakonec jiná policejní jednotka dostihla.

Nyní je známo i jméno řidiče. Zatím ale kriminalisté nepotvrdili, zda za volantem seděl majitel automobilu. Nechtěla to komentovat ani Tušková. „Na případu dál intenzivně pracujeme. K řidiči se zatím nebudeme vyjadřovat,“ řekla. Hned po nehodě se oba policisté podrobili dechové zkoušce. Ta vyloučila, že by byli pod vlivem alkoholu. Případem se nyní zabývají také pracovníci Inspekce Policie České republiky. Ti mají za úkol zjistit, zda policisté při pronásledování nebezpečného vozu neudělali chybu. „Zajišťují se stopy a provádějí se výslechy,“ zakončila Tušková.

Telefonát Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod