Muž, který chtěl postřílet zaměstnance tiskárny, ukrýval ve skříňce zbraně

Zlín - Opilý zaměstnanec zlínské tiskárny v pátek hrozil, že všechny postřílí. Ze zdánlivě nejapného žertu se však vyklubala reálná hrozba. V šatní skříňce totiž policie našla tři zbraně. Opilecké hrozbě přitom na stejném místě předcházel masakr, při kterém čerstvě propuštěný pracovník střílel na dva šéfy tiskárny a sám pak spáchal sebevraždu.

Podle mluvčí zlínské policie napadl muž ochranku, když ho vyváděla ven z tiskárny. Policisté ho okamžitě zadrželi a vzhledem k tomu, že nadýchal tři promile, tak ho nechali vystřízlivět v cele. V sobotu mu pak policie sdělila podezření z trestného činu násilí proti skupině obyvatel. 

Zadržený muž tvrdil, že jen žertoval a nikomu nechtěl ublížit, žádné zbraně prý neměl. Policie ale při prohlídce šatní skříňky našla pod falešným dnem brokovnici a dvě perkusní pistole. Muž je tak navíc obviněn z trestného činu nedovoleného ozbrojování. Z nejapného vtipu se v očích kriminalistů rázem stala reálná hrozba. Doma navíc tiskař ukrýval ještě několik hlavní a nábojnice. 

Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Hrozba přišla pouhý den po masakru ve stejné tiskárně. Jiný, čerstvě propuštěný zaměstnanec tam zastřelil manažera, vážně zranil spolumajitele firmy a pak spáchal sebevraždu. Tragédii připomíná černá vlajka a pietní místo u vstupu. Vedení největší zlínské tiskárny se s novináři nebaví a mlčí i zaměstnanci. Jen tisková zpráva na dveřích říká, že podivné události uplynulých dnů chod společnosti nijak neohrozily.

Památka na zastřeleného zaměstnance tiskárny
Zdroj: ČT24
Vydáno pod