Zloději ujížděli s kufříkem plným peněz, jeho majitel se vrhl na kapotu

Frýdek-Místek – Scénu jako z akčního filmu připomínalo včerejší přepadení 34letého muže ve Frýdku-Místku. Zloději si ho vytypovali v bance. Když vybíral 250 tisíc korun, propíchali mu venku pneumatiku. Muž ještě stačil dojet do pneuservisu, kde chtěl závadu opravit. „V okamžiku, kdy vystoupil, přiběhl k vozu jeden ze zlodějů. Z auta vzal kufřík s penězi a naskočil do připraveného auta s komplici,“ uvedl mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Okradený muž si toho ale všiml a snažil se zločince zastavit. Skočil na kapotu jejich auta a držel se za stěrače. Jenomže auto se rozjelo a muž visel na kapotě několik minut. Když zloději viděli, že se tak lehce peněz nevzdá, vyhodili kufřík z okna a prudce zabrzdili. Muž se už neudržel a spadl na silnici. Při pádu sice majitel peněz utrpěl řadu pohmožděnin a odřenin, peníze i vlastní život ale nakonec ubránil. Na mikrofon ČT uvedl, že si zpětně uvědomuje, jak riskoval - při samotném přepadení prý ale nepřemýšlel a jednal pudově.

Zločincům se podařilo zmizet a nyní po nich policisté pátrají. „Případ je i varováním pro všechny, kteří vyzvedávají v peněžních ústavech větší obnos peněz. Při zjištění propíchnuté pneumatiky by měli především volat policií a až poté pneuservis,“ zdůrazňuje Žurovec.

Reportáž Daniela Šamánka (zdroj: ČT24)