Do Krkonoš přichází zima, mrzlo na Sněžce i Luční boudě

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - Studený vzduch, který začal proudit do České republiky, srazil v Krkonoších v noci na dnešek teploty poprvé po létě pod bod mrazu. Na Sněžce byly minus tři stupně Celsia, hřebenová Luční bouda hlásila ráno minus 1,5 stupně Celsia. Turisté by proto podle Marka Fryše z Horské služby ve Špindlerově Mlýně neměli zapomenout na teplé oblečení a počasí nepodceňovat.

Počasí pro túry dnes ráno nebylo moc příjemné. Na horách byla mlha a viditelnost byla velmi malá. Vlhkost vzduchu dosahovala 100 procent. Podle meteorologů by teploty na horách ve výšce 1000 metrů nad mořem mohly přes den vystoupat na šest stupňů Celsia. V celém hradeckém kraji by dnes mělo být oblačno až zataženo s ojedinělými přeháňkami. Odpoledne a večer by mohlo být přechodně až polojasno.

Loni se mrazy v Krkonoších po létě poprvé objevily již v polovině září. Někdy však již v září v Krkonoších spadne i první sníh. Například předloni poprvé sněžilo 4. září. Letos si Krkonoše budou muset na první sníh ještě počkat.