V Brandýse hořel věžák, škoda je pět milionů

Brandýs nad Labem - Dvanáctipodlažní dům v Brandýse nad Labem dnes zhruba hodinu před polednem zachvátil požár. Hořet začalo ve třetím patře, v bytě problémové rodiny. Hasiči museli evakuovat jedenáct lidí a tři lidé se zranili. Škoda je předběžně odhadnuta na pět milionů korun.

Hasiči museli některé lidi evakuovat i pomocí výškové techniky. Záchranáři museli ošetřit i hasiče, který měl drobné popáleniny a oděrky od psího kousnutí. Hasičům se oheň podařilo dostat pod kontrolu zhruba po hodině a půl. Podle velitele hasičů se jednalo o náročný zásah. Evakuovat například museli i 15měsíční dítě.

Nájemníky domu požár nepřekvapil - v inkriminovaném bytě bydlí problémová rodina. Obyvatelé domu na ni už dva roky upozorňují, sepsali i petice, ale zatím bez výsledku. V bytě se prý schází parta lidí a podle některých prý prodávají i drogy. Jednou z možných příčin požáru by tak mohla být vznícená varna. Rodina také dluží družstvu na nájmu sto tisíc korun a v domě opakovaně způsobuje hmotné škody. Problematičtí nájemci se vyjádřit k požáru nechtěli.

Reportáž Barbory Jelínkové (zdroj: ČT24)