V Děčíně způsobila oprava Teplické ulice kolaps dopravy

Děčín - V Děčíně dnes kvůli rekonstrukci silnice směrem na Teplice a dálnici D8 zkolabovala doprava. Podle mluvčí děčínského magistrátu Barbory Vechové stojí řidiči v kolonách i 50 minut a zablokovaná je Teplická ulice. Oprava povrchu krajské silnice první třídy začala na sklonku minulého týdne. Děčínský magistrát zvažuje, že požádá krajský úřad o odklon tranzitní dopravy z Teplické ulice. V minulosti byl při opravách zakázán průjezd nákladním autům.

„Navzdory tomu, že oprava silně komplikuje dopravu ve městě, je velmi problematické ji ovlivnit. Doba oprav, rozsah i posloupnost prací je čistě v kompetenci kraje,“ uvedl primátor Vladislav Raška.

Situaci nyní komplikuje i fakt, že druhou hlavní trasou pro kamiony byla silnice podél Labe. V Ústí nad Labem se ale provádí oprava na nábřeží a kamiony bez problémů neprojedou ani tudy.

Magistrát také vyzývá občany, aby při cestě dali přednost městské hromadné dopravě nebo místo opravy objížděli po jiných trasách. Práce, které provádějí teplické Vodohospodářské stavby, by měly skončit do konce letošního listopadu.

Vydáno pod