V Mostě praskl horkovod, lidé jsou bez teplé vody

Most - Kvůli prasklému horkovodu zůstaly tisíce domácností v Mostě bez teplé vody. Oprava potrvá zhruba 12 hodin. Dodávka teplé vody by měla být obnovena v úterý brzo ráno. Teplárna United Energy všechny odběratele telefonicky informovala, k dispozici je také bezplatná telefonní linka 800 099 099 a webové stránky s informacemi o opravě.

Společnost United Energy zásobuje 34 000 domácností v Mostě a sousedním Litvínově a také průmyslové podniky, zdravotnická zařízení nebo školy. Problémy s horkovodem byly už v létě, kdy se Mostečané rovněž museli obejít bez teplé vody.

Poruchy horkovodu zejména v zimním období nejsou v obou městech výjimečné. Jejich vedení však nemá k teplárně výraznější výhrady. „Chápeme, že při najetí topné soustavy může docházet k některým problémům. Věříme však, že se výpadky nebudou často opakovat. Dnešní odstávka navíc není vzhledem k venkovním teplotám až tak dramatická,“ řekl mostecký primátor Vlastimil Vozka. Spokojen se zásobováním tepla je litvínovský starosta Daniel Volák (ODS). „Nemám žádné výhrady k firmě. Poruchy nejsou zas až tak časté,“ doplnil.