Podezřelý z nedělní vraždy ve Střelicích zadržen

Střelice (Brněnsko) - Kriminalisté zadrželi v úterý večer třiasedmdesátiletého důchodce, který je podezřelý z nedělní vraždy a pobodání dvou lidí ve Střelicích na Brněnsku. K činu se senior přiznal, motivem prý byla hádka s lidmi na zastávce, kde se čin stal. Muž, který je původním povoláním voják, byl obviněn z vraždy a hrozí mu patnáct let vězení, případně až doživotní trest. O uvalení vazby rozhodne ve čtvrtek soud.

Útok se odehrál v neděli v noci, kdy na jedné z autobusových zastávek ve Střelicích stála devítičlenná rodina. U skupinky se zastavil kolemjdoucí muž s kolem. Poté mezi ním a ostatními vznikla hádka, a to údajně kvůli tomu, že skupinka byla hlučná. Policejní mluvčí zatím tyto skutečnosti neupřesnila.

Vyšetřovatel Libor Kachlík pro ČT:

„Prováděli jsme šetření popisu pachatele a jeho jízdního kola a podařilo se vytypovat osobu, která popisu odpovídala. Následovalo jeho zadržení. Podezřelý nám vražednou zbraň dobrovolně vydal, jedná se o vojenský nůž.“

Reportáž Ivy Gambové (zdroj: ČT24)

Rozhněvaný senior pak prý nečekaně vytáhl nůž, jímž usmrtil jednačtyřicetiletého muže. S poraněním skončili v nemocnici dva členové rodiny; muž ve věku 32 let a žena ve věku 42 let.

Pro vypátrání pachatele bylo klíčové nalezení šedesátileté ženy, která byla svědkem útoku. Po policejní výzvě se v úterý přihlásila na policii. Vyšetřování pak ukázalo, že je příbuzná podezřelého. „Jeho zatčení proběhlo bez potíží,“ uvedla mluvčí s tím, že policisté zajistili i vražednou zbraň - vojenský nůž.

Podezřelý muž bydlí jen několik desítek metrů od místa činu. Podle místních obyvatel to byl nenápadný, skromný člověk, u kterého muselo dojít ke zkratu. „Původním povoláním byl voják, pak dělal na benzince. Nechodil do hospody, nechodil na fotbal, do kostela. Prostě žil svůj život,“ řekl ČT obyvatel Střelic Antonín Brychta.

  • Incident ve Střelicích autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1160/115946.jpg
  • Dům podezřelého z vraždy ve Střelicích autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/12/1161/116071.jpg