V Berouně skončí oprava Plzeňské ulice

Beroun - V Berouně dokončují opravu Plzeňské ulice, jejíž uzavírka způsobovala dopravní kolapsy. Podle místostarosty Tomáše Havla (ODS) se nově zrekonstruovaná silnice pro motoristy otevře 14. října. Poničenou komunikaci opravuje kraj. Město financuje rozšíření chodníků a posunutí obrubníků, veřejného osvětlení a kanalizačních vpustí, aby tudy mohla v budoucnu vést cyklostezka. Z městského rozpočtu na to bylo uvolněno 11 milionů korun. Kraj opravuje Plzeňskou ulici v rámci celkové rekonstrukce průtahu městem, na kterou vyčlenil 21,5 milionu korun.

Všechna vozidla z dálnice od Plzně a od Prahy, stejně jako od železničního nádraží a od Koněprus nyní musejí jezdit z Koněpruské ulice ve směru do centra Zvonařovou nebo Kollárovou a poté Jungmannovou ulicí, kde doprava houstne. Objížďka navíc vede kolem 2. základní školy, kde musejí na bezpečnost dětí dohlížet policisté. Příští týden by tyto problémy měly skončit.

Novou podobu získala trasa od východního vjezdu do Berouna až k dálničnímu přivaděči Beroun-střed. Zbývá tak opravit ještě část průtahu vedoucí od dálničního přivaděče na konec města k prodejně Lidl. „Uvidíme, jestli se podaří prosadit tuto část do krajského rozpočtu. Rádi bychom si k tomu zase přidali naše chodníky a cyklostezky, které máme připraveny k realizaci,“ dodal Havel.

Vydáno pod