Cestující na železnici v Pardubickém kraji čekají výluky

Pardubice – Na několika tratích na Orlickoústecku a Svitavsku nebudou během týdne jezdit vlaky. Během výluk je nahradí autobusy jedoucí po souběžných silnicích. Důvodem všech omezení jsou opravy tratí. O mimořádnostech v železničním provozu informoval ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Pardubicích Michal Štěpán.

V úterý nebudou od 8 hodin do 18:30 jezdit vlaky z Vysokého Mýta - města do Litomyšle (v jízdním řádu trať 018). Autobusy tak nahradí pět spojů z Vysokého Mýta a šest spojů z Litomyšle.

Rovněž v úterý bude výluka mezi Třebovicemi v Čechách a Mladějovem na Moravě (trať 262). Bude pokračovat i ve středu, po oba dny nebudou vlaky jezdit od 8 do 14 hodin. Všechny spoje budou nahrazeny autobusem. „Zpoždění spojů by nemělo přesáhnout deset minut, návazné vlaky cestující stihnou,“ uvedl Štěpán.

Až do 25. října bude také pokračovat nepřetržitá výluka mezi Chocní a Čermnou nad Orlicí (trať 020), na niž by měly navázat ještě práce mezi Chocní a Borohrádkem. Kvůli výraznějším změnám v dopravě na této trati platí výlukový jízdní řád.

Vydáno pod