Na Úřadu vlády zbyly po kampani Evropě to osladíme tuny cukru

Praha – Kampaň Evropě to osladíme reprezentovaly v souvislosti s českým předsednictvím Evropské unii kromě jiného i balené cukry s logem EU2009.CZ. Tři a půl tuny kostek teď leží mimo jiné na Úřadu vlády. Sladí jimi státní úředníci. Informoval o tom deník Právo. „Úřad v zájmu hospodárného a úsporného chování cukr převzal a nabídl k dalšímu využití ve státní správě,“ řekla portálu ČT24 mluvčí ministerstva pro evropské záležitosti Marie Faturová.

Kostkami cukru si sladí zaměstnanci Úřadu vlády a ministerstva spravedlnosti. Podle Faturové putovalo na ministerstvo 1,7 tuny cukru a na Úřad vlády dalších 1,8 tuny. To by při standardní váze jedné kostky cukru (4,4 g) obnášelo přibližně 800 000 kostek.

„Využili jsme té možnosti. Ministerstvo samozřejmě objednává pro své potřeby určité množství cukru a dnes, když se v resortu všude škrtá, nám přišlo vhod, že dodávka byla vlastně zadarmo,“ uvedla mluvčí ministerstva spravedlnosti Jitka Zinke.

Faturová nicméně zdůraznila, že cukr Úřad vlády nenakoupil, jak uvedlo Právo, ale získal ho bezplatně na základě tzv. partnerské smlouvy se společností Cukrovary a lihovary TTD. Ta byla jedním z partnerů předsednictví.

Vydáno pod