Student Agency chce posílit linku z Prahy do jižních Čech

České Budějovice – Na dvojnásobek chce od ledna 2010 rozšířit počet svých spojů z Prahy do Českých Budějovic a Českého Krumlova autobusový dopravce Student Agency. Denně tak vypraví osm párů autobusů, které pojedou ve dvouhodinovém intervalu. Na vysoce konkurenční lince tak převýší nabídka Student Agency konkurenční firmy (s výjimkou Českých drah), zřejmě se tak ale budou krýt odjezdy autobusů jednotlivých dopravců – uprostřed dnešního čtyřhodinového intervalu spojů Student Agency totiž vypravují spoje dopravci Veolia, Kodisp a Jihotrans.

Posílení linky si podle marketingové ředitelky Student Agency Ley Špačkové vyžádal velký zájem ze strany tuzemských i zahraničních turistů mířících do Českého Krumlova. „Je to pro ně ideální možnost, jak se tam dostat přímo bez projíždění menších měst. Ceny na této lince se nijak nezmění,“ řekla Špačková.

Na posílení stávajících i vznik nových linek firma používá autobusy, které nakoupila před rokem kvůli předsednictví Česka v čele Evropské unie. Zhruba 20 nových autobusů vozilo diplomaty na jednání po celé zemi. „I tak nám ještě několik autobusů zůstalo. Mimo sezonu je pronajímáme na zájezdy, zbytek máme v rezervě. I v případě technických problémů by tak na všech linkách měly jezdit žluté autobusy,“ řekl majitel firmy Radim Jančura.

Student Agency jezdí z Prahy do Českých Budějovic po delší trase přes Písek, kde se ovšem oproti táborské trase méně tvoří kolony. Na cestě zastavuje pouze v Písku, jízdní doba tak činí 2 hodiny a 20 minut. O několik minut kratší dobu uvádí u svých spojů Praha – České Budějovice dopravce Záruba, naopak zastávkové spoje přes Benešov a Tábor jedou přes tři hodiny.