Předsedou pražské TOP 09 je poslanec Laudát

Praha - Předsedou pražské organizace TOP 09 se stal poslanec zvolený za ODS František Laudát. Novinářům to řekl mluvčí strany Jan Jakob. Laudát je zároveň místopředsedou TOP 09 na Praze 5. Pražským lídrem TOP 09 pro parlamentní volby se už dříve stal bývalý ministr zahraničí a předseda přípravného výboru strany Karel Schwarzenberg. TOP 09 také v minulosti potvrdila, že by kandidátky měly zůstat zachovány i po vzniku krajských organizací.

Regionální sněm rozhodl i v Karlovarském kraji. Tam se předsedou strany stal bývalý lidovec Josef Malý. Strana má v kraji nyní asi 50 členů a další desítky se prý hlásí. TOP 09 však pozastavila před oblastními a regionálními sněmy přijímání nových členů. Toto opatření má podle vedení chránit novou stranu před přílivem prospěchářů, kteří by chtěli ovlivnit její fungování ve svůj prospěch. Celkem vstoupilo do TOP 09 téměř 1 900 lidí.

Podle dnes zveřejněného průzkumu veřejného mínění společnosti CVVM by TOP 09 získala 12 procent hlasů a byla by tak třetí nejsilnější za ČSSD a ODS. Starší průzkumy slibovaly Kalouskově a Schwarzenbergově formaci až 15 procent voličů.

Vydáno pod