Policie dopadla vraha v béžovém

Praha - Pražští kriminalisté zadrželi muže, který je podezřelý, že od června loupil ve firmách a bankách po celé Praze. V jednom případě měl dokonce zastřelit barmana v pražských Stodůlkách. Na útočníka byla vypsaná odměna padesát tisíc korun. Kvůli tomu, že byl oblečen vždy podobně v béžovém odstínu, se mu začalo říkat „vrah v béžovém“.

Zásahová jednotka policie dopadla muže v neděli na Praze 6. Muž byl ozbrojen. Policie ho podezřívá minimálně ze čtyř ozbrojených loupežných přepadení. Dvakrát při nich střílel, v jednom případě zastřelil barmana, který se mu postavil na odpor. Podle policie byl muž nebezpečný a nedalo se dopředu odhadnout, jestli při přepadeních zbraň použije.

Zadržený Rus je v Česku od roku 1993, už jednou měl ale konflikt se zákonem. Za podvod a nedovolené ozbrojování strávil čtyři roky za mřížemi. Na svobodu se dostal letos na jaře: „Co vyšel z výkonu trestu, tak nepracoval, živil se trestnou činností a všechno, co získával, utrácel v hernách a za drogy, na které si zvykl,“ uvedl Jiří Zábrodský, vedoucí 2. oddělení odboru obecné kriminality.

Reportáž Lukáše Pospíšila (zdroj: ČT24)

K zadržení kriminálníka nakonec policistům významně pomohl anonymní tip. Ještě před tím si muž přišel asi na 240 tisíc korun. „Vrah v béžovém“ byl obviněn z trestného činu loupeže a nedovolené ozbrojování, pokud se všechna obvinění prokážou, tak mu hrozí až 15 let za mřížemi.