Zeman vrací Paroubkovi úder, potvrdil kandidaturu na Ústecku

Zlín/Ústí nad Labem - Expremiér Miloš Zeman dnes ve Zlíně potvrdil svou kandidaturu za Stranu práv občanů (SPO) v jarních sněmovních volbách v Ústeckém kraji, kde kandiduje za ČSSD i Jiří Paroubek. Do Zlínského kraje zavítal na dvoudenní návštěvu, kterou zahájil ve Slušovicích na Zlínsku. Setkal se zde s bývalým předsedou někdejšího JZD Slušovice Františkem Čubou, který dnes podepsal přihlášku do SPO.

Zlínský kraj je prvním regionem, který Zeman jako šéf přípravného výboru SPO oficiálně navštívil. Rozhodl se tak prý díky podnikatelským legendám, které v regionu existovaly - obuvnická rodina Baťů a agronom František Čuba. „My nepotřebujeme žádné Kožené, potřebujeme Bati a Čuby,“ poznamenal Zeman.

Miloš Zeman:

„Chtěl bych bez ironie poděkovat Jiřímu Paroubkovi, protože jeho věta, že jsem zbabělec, když nekandiduji, byla takovou poslední pověstnou kapkou do číše, proč jsem se kandidovat rozhodl.“

Čubovým podpisem přihlášky do SPO vznikla ve Slušovicích na Zlínsku místní organizace SPO. Podle koordinátorů, kteří v regionu budují krajskou organizaci strany, vznikají místní organizace i například ve Zlíně, Vsetíně a Uherskohradišťsku. Přihlášku podepsalo několik desítek lidí. Krajská ustavující konference je naplánovaná na 7. února ve zlínské místní části Kostelec.

Zeman se dnes setkal také se zlínským hejtmanem Stanislavem Mišákem (ČSSD), podnikateli a občany. V úterý jej čeká například setkání se starostou Uherského Hradiště Liborem Karáskem (ODS), navštíví Českou Zbrojovku v Uherském Brodě.

Vydáno pod