ČSSD otočila, stáhla z webu fotografie svých odpůrců

Praha - Sociální demokraté stáhli ze svých internetových stránek fotografie oponentů strany, kteří chodí na předvolební shromáždění ČSSD. Protože vyvěšováním snímků se zabývá Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), chtějí vyčkat na jeho posouzení. Podle předsedy ÚOOÚ Igora Němce nemohou politické strany bez souhlasu demonstrantů nejenom zveřejňovat jejich fotografie, ale neměly by zakládat ani žádné podobné archivy. ÚOOÚ má v případu rozhodnout do týdne.

Podle vedoucího marketingu ČSSD Petra Dimuna si socialisté fotografováním oponentů prověřují, zda nejsou nespokojení demonstranti placeni konkurenční ODS. První fotografie už v pondělí strana zveřejnila na webu v sekci s názvem „Galerie modrého týmu“.

Dalším důvodem fotografování odpůrců je podle dřívějšího vyjádření Dimuna to, že média po volbách do Evropského parlamentu stranu vyzývala, aby předložila důkazy o organizaci narušování mítinků ČSSD politickou konkurencí.

Po zveřejnění informací o fotogalerii ČSSD si odpůrci předsedy ČSSD Jiřího Paroubka na sociální síti Facebook založili skupinu s názvem Fotka pro Paroubka. Ke skupině se do dnešního odpoledne přihlásilo přes 34 000 lidí.