Při hromadné nehodě se na německé A8 zranilo 80 lidí

Mnichov - Hromadná srážka téměř 60 aut na německé dálnici A8 mezi Mnichovem a Augsburgem si vyžádala 80 zraněných. 19 lidí skončilo v nemocnici. Podle záchranářů havarovalo několik desítek vozidel a dalších 170 aut uvízlo v koloně. Příčinou hromadné srážky byla špatná viditelnost a ledovka. Na místě několik hodin zasahovalo 110 hasičů a desítky zdravotníků a policistů. Účastníci nehody a uvízlí motoristé se mohli ohřát ve zaopatřovacích stanech. Další hromadnou nehodu s šesti těžce zraněnými hlásí policie z východního Bavorska.

Frekventovaná dálnice byla dočasně zcela uzavřena jak ve směru do bavorské metropole, tak ve směru na Augsburg a Stuttgart kvůli záchranným a vyprošťovacím vozům. Do odpoledních hodin zůstávala dálnice ve směru na Mnichov uzavřena. Na místě několik hodin zasahovalo 110 hasičů, 60 zdravotníků a mnoho policistů.

Nehoda se stala v husté mlze kolem sedmé hodiny poblíž Augsburgu. „Byla tu velmi špatná viditelnost, náledí nebylo hlavní příčinou nehod,“ citovala DPA policejní zdroj. V době srážky prý bylo vidět na 50 metrů. Policie sestavila několik týmů, které musí ještě před odtažením havarovaných vozů vyšetřit, jaký byl sled událostí.

Ledovka byla i na okresní silnici poblíž Hermannsdorfu v okrese Straubing, který není daleko od českých hranic. Srazilo se tam více než 41 osobních automobilů a tři nákladní. Zranilo se nejméně 12 lidí, šest z nich prý těžce.

Následky hromadné dopravní nehody
Zdroj: ČT24