V Praze policisté uložili řidičům pokuty za 750 tisíc korun

Praha - Tento týden zkontrolovali pražští policisté asi 7 000 aut, ve více než 1 100 případech se podle nich řidiči dopustili přestupků. Policie tak při dopravněbezpečnostních akcích udělila pokuty za více než tři čtvrtě milionu korun, informovala o tom mluvčí pražské policie Ivana Ježková. Mezi největší podle Ježkové patřila kontrolní stanoviště na ulici 5. května. Vedle dopravních policistů se akcí zúčastnili i členové pohotovostní motorizovné jednotky, příslušníci cizinecké policie, strážníci nebo pracovníci dopravního odboru pražského magistrátu.

„Ve 210 případech řidiči překročili maximální povolenou rychlost, 25 řidičů řídilo pod vlivem alkoholu a tři pod vlivem návykové látky,“ uvedla Ježková. V 65 případech podle ní policie rozdala pokuty za jízdu bez bezpečnostních pásů. Policisté se zaměřili i na řidiče nákladních vozidel, u kterých kontrolovali dodržování bezpečnostních přestávek, odpočinku a režimu jízdy, uvedla mluvčí.

Dopravněbezpečnostní akce se podle ní odehrávaly ve dne i v noci na desítkách míst metropole a zúčastnilo se jich téměř 600 policistů. „V dopravněbezpečnostních akcích budou policisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy samozřejmě v rámci své teritoriální působnosti i nadále pokračovat,“ sdělila Ježková.