V Kroměříži nasadí od dubna šest nových autobusů

Kroměříž - Šest nových autobusů nasadí od dubna firma Krodos Bus z Kroměříže na své příměstské linky. Uvidíme, zda během roku nakoupíme ještě další, uvedl náměstek ředitele společnosti Vladimír Dostál. Cena jednoho vozidla činí zhruba 3,6 milionu korun. Dopravce do nákupu vozidel investuje pravidelně, loni pořídil šest nových linkových autobusů, o rok dříve dokonce deset.

„Myslím, že šest nakoupených autobusů kopíruje rozumnou obnovu vozového parku, který máme ve velmi slušném stavu,“ poznamenal Dostál s tím, že průměrné stáří vozového parku firmy se pohybuje kolem šesti let. Podle náměstka Dostála má společnost Krodos Bus momentálně celkem 92 autobusů. Šest z nich čeká po nákupu stejného počtu nových vozidel vyřazení z provozu.

Do obnovy vozového parku investují i další dopravci. Například společnost ČSAD Vsetín chce letos koupit až 18 nových autobusů. Firma nyní hodlá koupit sedm autobusů na příměstskou a další dva na městskou dopravu. Vítěz výběrového řízení však získá i opci na dodání dalších pěti příměstských, dvou dálkových a dvou autobusů pro MHD. Náklady by měly činit bez daně celkem zhruba 120 milionů korun.