V Uničově budou čtyři nové inforadary

Uničov (Olomoucko) - Do konce dubna se objeví v Uničově na Olomoucku tři nové informativní ukazatele rychlosti. Další radar pak bude do konce roku. Podle představitelů radnice zařízení přispějí k tomu, že alespoň část řidičů v ulicích města zpomalí. Podle mluvčího radnice Marka Juráně dosud Uničov vlastnil pouze jeden mobilní radar. Nová zařízení budou umístěna nastálo na sloupech veřejného osvětlení v ulicích Mohelnické, Litovelské a v místní části Brníčko. Čtvrtý radar bude řidičům ukazovat rychlost jejich vozidla v ulici Šumperské. Pořízení a instalace čtyř radarů přijde na celkem 227 000 korun.

V uničovských ulicích už jeden mobilní radar slouží, a to od roku 2004. Vzhledem k velikosti a technickým nárokům ovšem není instalován trvale, ale přemísťuje se po městě.

Podle informací vedení města jezdí drtivá většina řidičů Uničovem rychlostí mezi 45 až 59 kilometry v hodině. „Najdou se však i hazardéři s rychlostí převyšující 100 kilometrů v hodině,“ uvedl Juráň.

Městská policie příležitostně využívá také úředně kalibrovaný radar, který si půjčuje od soukromé firmy. Výsledky jeho měření jsou závazné a za případné překročení rychlosti čeká motoristy pokuta. Nejbližší měření úředním radarem se v uničovských ulicích uskuteční 16. března.