ODS odstartuje kampaň tématem zaměstnanosti

Praha - Občanská demokratická strana chystá na tuto středu start úvodní části své předvolební kampaně. Podle předsedy ODS Mirka Topolánka budou postupně představena stranická „řešení“ pro čtyři programové ekonomické pilíře. Ve středu vystoupí občanští demokraté s vlastním receptem na zajištění pracovních míst. V dalších týdnech pak návrhy pro spravedlivý sociální systém, podnikání a pro boj se zadlužením.

„Nebude to prezentace populistických slibů, ale zcela konkrétní a reálné návrhy pro tato témata,“ říká Topolánek. Volební internetovou stránku chce strana spustit začátkem dubna a kompletní volební program představí v polovině příštího měsíce. Dnešní jednání grémia ODS v Praze bylo „náhradou“ za zrušenou výkonnou radu ODS, která se kvůli špatnému počasí neuskutečnila v Chrudimi a náhradní termín zatím nebyl stanoven.

Svou předvolební nabídku představili sociální demokraté, největší konkurent ODS, v sobotu na velké konferenci v Teplicích. Topolánek se k ní dnes vrátil slovy, že tamní vystoupení předsedy ČSSD Jiřího Paroubka připomínalo „projevy předlistopadových papalášů“ formou i obsahem.

TK po jednání Grémia ODS (zdroj: ČT24)

„Dozvěděli jsme se ale, že sociální demokracie je opravdu připravena vládnout s komunisty. To je nejsilnější sdělení ze soboty,“ dodal předseda ODS. Zdůraznil zároveň, že drtivá většina ODS vylučuje možnost případné velké koalice s ČSSD, o níž se dnes v médiích zmínil místopředseda strany David Vodrážka. „Koalice s Jiřím Paroubkem a jeho sociální demokracií je absolutně vyloučena,“ řekl.