Dukla Jihlava chce novou zimní halu. Zeleným se to nelíbí

Jihlava - Fanoušci Dukly Jihlava dnes pochodovali svým domovským městem za novou tréninkovou halu, která by měla vyrůst v sousedství Horáckého zimního stadionu. Záměr už schválilo jihlavské zastupitelstvo, nyní ho ale kritizuje Strana zelených, která proto vyvolala dnešní veřejné jednání. „Máme za to, že by se to mělo podrobit veřejné kontrole, máme tady z minulosti vzpomínku na City Park, kdy už bylo pozdě na všechno. Chceme, aby se občané mohli vyjádřit,“ vysvětluje člen městské rady za zelené Vít Prchal. Obchodní a zábavní centrum City Park vzniklo podle svých odpůrců nezákonným způsobem.

Fanoušci Dukly Jihlava a zastánci haly dnes ještě před veřejným jednáním v centru města vyjádřili svůj postoj. „Pochod fanoušků je spontánní akcí. Já to vítám, protože jsem také zastáncem toho, abychom vystavěli tuhle tréninkovou plochu,“ říká k tomu Radek Vovsík, náměstek primátora za ODS.

Zelení proti hale argumentují především tím, že Jihlava mnohem naléhavěji potřebuje chodníky, kanály nebo lepší hromadnou dopravu. Podle nich stavba také na dlouhou dobu zablokuje rekonstrukci hlavní haly.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

„Tady v Jihlavě je obrovský hlad po zimních sportech. Já registruji poptávku po ledu, která dvakrát převyšuje naše možnosti,“ tvrdí Bedřich Ščerban, generální manažer HC Dukly Jihlava. Vedení hokejového klubu i fanoušci Dukly jsou přesvědčeni, že stavbě, na kterou je vydané i územní rozhodnutí, už nic nezabrání.