Lupiči přepadli v Opavě klenotnictví, prodavačku zbili

Opava - Trojice zatím neznámých lupičů přepadla klenotnictví v Opavě, brutálně zbila prodavačku a z obchodu si odnesla šperky v hodnotě 300 tisíc korun. Jejich podobu zachytily průmyslové kamery, když procházeli Ostrožnou ulicí k přepadené prodejně. Policie proto žádá občany, kteří mají jakékoliv informace o loupeži, aby je podali na linku 158.

Loupež se stala 10. března v odpoledních hodinách. Okolo 16:45 trojice mužů vešla do prodejny, kde v tu chvíli byla pouze pětadvacetiletá prodavačka. Jeden z pachatelů německy oslovil prodavačku s tím, že chce ukázat vystavené hodinky. „Prodavačka mu je ukázala, pachatel ji ale přitom strhl na zem a fyzicky napadl údery a kopy do obličeje. Po útoku jí nastříkal do obličeje slzný sprej,“ řekl ČT kriminalista PČR Opava Lukáš Richter.

Komplicové mezitím přeskočili pult a ukradli sedm plat se šperky. Jednalo se o bílé a žluté zlato a stříbro. Majitel prodejny škodu předběžně vyčíslil na 300 tisíc korun. Prodavačce se ještě podařilo zavolat záchrannou službu. Ze svých zranění se bude doma léčit nejméně 14 dnů.  

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)