Náklaďák srazil babičku s vnukem, dítě nepřežilo

Zlín - Nákladní auto srazilo dnes před polednem na zlínském sídlišti Jižní Svahy babičku a tříletého vnuka. Dítě následkům nehody při převozu do nemocnice podlehlo, šestašedesátiletá žena utrpěla těžké zranění, informovala o tom zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková. Podle prvních informací zřejmě řidič couval a přecházející dvojice si nevšiml. Příčinu nehody šetří policie.

Podle mluvčího krajských hasičů Ivo Mitáčka řidič náklaďáku ještě před příjezdem záchranářů vytáhl dítě zpoza zadní nápravy. Oba zraněné vezli záchranáři v kritickém stavu do Baťovy krajské nemocnice.

„Chlapec utrpěl těžké poranění hlavy, kterému při převozu podlehl. Žena byla s devastujícími zraněními horních a dolních končetin transportována na ARO,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Hana Polešáková. Tragická nehoda se stala na největším sídlišti v krajském městě.

Zemřelé dítě je v letošním roce šestou obětí dopravních nehod na Zlínsku. V loňském roce jich policisté napočítali pět. V celém Zlínském kraji letos při dopravních nehodách zemřelo již devět osob, loni jich bylo za celý rok 49.