Čech zahynul při nehodě v bavorském příhraničí

Freyung (Německo) – Dopravní nehodu u bavorského příhraničního města Freyung nepřežil v noci na dnešek český spolujezdec, další dva Češi cestující v osobním autě utrpěli zranění. O tragické čelní srážce dvou vozidel informovaly servery bavorských regionálních deníků. Podle policie je možné, že řidič auta jel před nehodou příliš rychle.

Nehoda se stala za silného sněžení na státní silnici B12, po níž osobní auto se třemi cestujícími mířilo k hraničnímu přechodu Strážný. Přes pozdní noční hodinu byl na silnici hustý provoz. Osobní vůz dostal při jízdě smyk, vymkl se kontrole řidiče a vjel do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním autem. Také jeho řidič byl z Česka.

Muži, kteří jeli osobním autem, uvázli uvnitř a museli je vyprostit hasiči. Čtyřiačtyřicetiletého spolujezdce se ale již nepodařilo zachránit, podle deníku Passauer Neue Presse na místě zahynul. Další devětatřicetiletý spolujezdec a čtyřicetiletý řidič byli s těžkými zraněními převezeni do nemocnice. Šestadvacetiletý řidič nákladního vozu z nehody vyvázl bez zranění.

Vydáno pod