Osobní auto usmrtilo muže na přechodu

Ostrožská Nová Ves (Uherskohradišťsko) - Osobní vůz srazil v Ostrožské Nové Vsi v úterý večer krátce po deváté hodině muže, který šel po přechodu. Chodec na místě zemřel. Nehoda se stala v Kunovské ulici, muž přecházel od tamní restaurace směrem k lázním. Podle mluvčího uherskohradišťské policie Aleše Mergentala řidička vozu jela tak rychle, že nestačila zareagovat a zastavit.

Podle policie čtyřiačtyřicetiletá žena z Uherského Hradiště trefila poškozeného pravou přední částí svého automobilu, muž byl následně odhozen do příkopu. „Řidička zastavila, zavolala záchranku, ale život muže již nebylo možné zachránit,“ poznamenal Mergental. Dodal, že na přechod upozorňují hned dvě dopravní značky, další značení pak řidičům přikazuje snížit rychlost. Policie ženu podezírá z usmrcení z nedbalosti, za což jí hrozí až tři roky vězení.

Letos se na Uherskohradišťsku jedná o třetí smrtelnou nehodu. První se přitom stala také u Ostrožské Nové Vsi, 3. ledna nedaleko od místa úterního neštěstí nepřežil třicetiletý řidič smyk a následný střet se dvěma protijedoucími vozidly. O dva dny později zemřela šestapadesátiletá žena, která v Babicích nerespektovala výstražná znamení a vstoupila v místě železničního přejezdu do kolejiště, kde právě projížděl rychlík.