Řidič letos podruhé nadýchal přes 4 promile

Náměšť nad Oslavou (Třebíčsko) – Silně opilého řidiče přistihli policisté ve čtvrtek odpoledne v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku. Při dechové zkoušce ukázal měřicí přístroj, že sedmatřicetiletý muž řídil s 4,69 promile. Policisté řidiče odvezli na protialkoholní záchytku do Jihlavy a podezírají ho z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu až rok vězení a zákaz řízení.

Podobně podnapilý ovšem neřídil muž poprvé. Podle serveru Tn.cz jde o téhož řidiče, který letos v únoru usnul za volantem na jedné z jihlavských křižovatek. Policisté potom zjistili, že měl v krvi 4,64 promile alkoholu.

Ačkoli může být hladina, kterou řidiči policisté naměřili, již nebezpečná životu, zdaleka není rekordní. Na Semilsku dvakrát havaroval čtyřiačtyřicetiletý muž, který řídil pod vlivem alkoholu. V jednom případě mu policisté naměřili osm promile alkoholu. Ještě vyšší hodnotu ukázal měřicí přístroj jistému polskému řidiči. Před několika lety také narazili policisté na Jihlavsku na profesionálního řidiče, který se čtyřmi promilemi alkoholu v krvi řídil plný linkový autobus.