Bistro v Aši vydalo celníkům poklad z útrob – marihuanu za čtvrt milionu

Aš (Chebsko) - Při kontrole bistra v Aši objevili celníci 964 gramů marihuany. Cena drogy, kterou pomohl odhalit speciálně vycvičený pes, by na černém trhu dosahovala kolem 240 tisíc korun. V bistru celníci objevili i bezmála 25 tisíc kusů cigaret bez kolků, únik na spotřební dani z cigaret činí zhruba 67 tisíc korun. Provozovatel bistra je podezřelý ze dvou trestných činů, případ vyšetřuje policie.

Cvičená fenka Bára objevila balení marihuany nejprve v odpadkovém koši a poté i na dalších místech v bistru. Sáčky s rostlinnou látkou byly ukryty v kuchyni, za barem a také ve sklepě, kde byla droga uložena v boxu na potraviny. Marihuana byla už připravena v jednotlivých dávkách určených pro konečného spotřebitele, uvedla mluvčí plzeňských celníků Jitka Blahutová.

Celníci se na odhalování omamných látek při svých kontrolách primárně nezaměřují, ovšem v poslední době je při kontrolách nalézají. „Naposledy to bylo v únoru v tržnici Lipový Dvůr v Aši a ve Folmavě na Domažlicku. Tehdy nebyl odhalen vlastník nelegálního zboží,“ dodala mluvčí.