Na Brněnsku se policisté zaměřili na řidiče autobusů

Brno - Na Brněnsku se policisté při dnešní kontrolní akci zaměřili na řidiče autobusů. Na třinácti místech kontrolovalo 33 policistů, zda se šoféři autobusů před jízdou neposilnili alkoholem. Výsledek čtyřhodinové akce dopadl na výbornou, policie na žádného hříšníka nenarazila. Jediným řešeným přestupkem bylo prasklé čelní sklo jednoho z autobusů. Dnešní razie tak měla spíš preventivní nádech, což ale neznamená, že se v kontrolách nebude pokračovat.

První hlídky začaly s kontrolami řidičů autobusů už v půl páté ráno. Dechová zkouška ani kontrola dokladů přesto žádného nezaskočila. Policisté se při kontrolách zaměřili na orientační dechovou zkoušku a kontrolu vozidel a dokladů.

Do akce bylo zapojeno 33 policistů na 13 místech. Kontrolovalo se především v přestupových bodech integrovaného dopravního systému Brno-venkov. Režim byl maximálně úsporný, aby nedocházelo ke zbytečnému zdržení cestujících. „Konkrétní případ z blízké minulosti jsme neměli, ale případy, kdy jsou řidiči silně podnapilí a řídí autobus i s cestujícími, tady jsou,“ uvedl mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek.

Reportáž Ley Surovcové (zdroj: ČT24)

V pořádku se nakonec ukázalo všech zhruba 200 prověřených řidičů. Jedinou vadou bylo prasklé čelní sklo jednoho z autobusů. Výsledek dopoledního zásahu na řidiče autobusů na Brněnsku je tak povzbudivý, na rozdíl od nedávného zásahu na Novojičínsku, kde strážníci dopadli hned dva podnapilé řidiče.