Z Brna do Chorvatska opět povede letecká linka

Brno – Po dvou letech bude opět možné cestovat letadlem z Brna do Chorvatska, konkrétně do Zadaru. Vznik linky, která začne létat od června do září, oznámili zástupci dopravce, společnosti Job Air, a brněnského letiště. Zpáteční letenka by měla stát kolem pěti tisíc korun, aerolinky také chtějí nabídnout různé slevy.

Na linku Brno – Zadar nasadí dopravce dva typy letadel – turbovrtulový Saab 340 pro 33 cestujících a stroj od British Aerospace zhruba pro sto lidí.

Firmě Job Air se otevření linky na Jadran osvědčilo už loni. „V minulém roce jsme zahájili přímou linku z Ostravy do Splitu, která se ukázala jako zajímavá a byla cestující veřejností přijata s povděkem,“ upozornil ředitel aerolinek Petr Lahres. Firma tak očekává, že v Brně zaznamená podobný zájem, navíc právě Zadar jako cílová destinace může do letadel přivést i cestující, kteří nepojedou na dovolenou k moři. „Zadar je družební město Brna,“ doplnil Lahres.

Rozhovor s P. Lahresem, T. Plačkem a T. Okamurou (zdroj: ČT24)

Další zákazníky mohou do letadel přivést České dráhy, které letos již nebudou vozit do Chorvatska autovlak, takže k cestě po přeplněných dálnicích ubyla jedna alternativa.

Příjemnou zprávou je otevření nové linky také pro vedení letiště v brněnských Tuřanech, které v posledních letech přišlo o několik linek. „Co se týče pravidelné dopravy, máme tři destinace. Jednou z nich je letiště Praha, které působí jako křižovatka, přes kterou se nabízí široká síť mezinárodních letišť. Dále máme třikrát týdně spojení s Moskvou, čtyřikrát týdně přímou linku do Londýna-Standstedu. Nyní přichází i Zadar,“ shrnul ředitel letiště Brno-Tuřany Tomáš Plaček.