Na koleje v Praze spadl bagr, vlaky do Berouna nejezdily

Praha – Kvůli bagru, který spadl na koleje, nejezdily v ranní špičce vlaky na trati mezi Prahou a Berounem. Do bagru na přejezdu ve Velké Chuchli narazila prázdná souprava přistavovaná na osobní vlak na radotínské nádraží. Při nehodě se lehce zranili dva lidé. České dráhy musely odřeknout čtyři osobní vlaky, poté se místem začalo jezdit po jedné koleji. Druhá kolej byla zprovozněna až před polednem.

Zranění utrpěli dva muži, kteří obsluhovali bagr. Sedmatřicetiletý řidič má tržnou ránu na hlavě, další čtyřiapadesátiletý muž skončil v nemocnici s pohmožděnou krční páteří. Podle Jana Kučery z Drážní inspekce bude oprava poškozené lokomotivy stát asi 400 tisíc, na bagru je 30tisícová škoda.

Kvůli uzavírce na trati nabraly osobní vlaky z Prahy do Berouna a rychlíky z Prahy do Plzně a Českých Budějovic velká zpoždění. Ranní rychlík Praha – Písek – České Budějovice jede o hodinu později oproti svému jízdnímu řádu, půlhodinové zpoždění nabral také rychlík Praha–Cheb.

Provoz na železnici dopoledne zkomplikovala také nehoda na přejezdu mezi Mostem a Louny. Zhruba dvě hodiny byla zastavena doprava a dráhy musely nahradit dva regionální spoje autobusem.