KSČM slaví 20 let existence, prioritou je pro ni energetika

Nymburk – Komunistická strana Čech a Moravy slaví dvacáté výročí svého vzniku. Na zasedání ústředního výboru v Nymburku schválili kandidáty pro senátní volby a potvrdili volební program. Mezi stanovené volební priority patří třeba podpora vzniku nových pracovních míst a podpora exportu českého zboží. Ve svém volebním programu strana rozpracovala také téma energetiky, v němž se podle předsedy Vojtěcha Filipa věnuje obnovitelným zdrojům.

„Doplnili jsme výrazný pilíř volebního programu – energetiku, kde vidíme pro budoucnost ČR velké rezervy. Máme zpoždění jak ve výstavbě dalších zdrojů, tak v zajištění energie nově z obnovitelných zdrojů,“ řekl pro ČT předseda KSČM Vojtěch Filip.

Po pádu socialistického režimu v listopadu 1989 mnozí předpovídali českým komunistům postupný úpadek. Ti však nejenže nezanikli, ale naopak se stali třetí nejsilnější stranou v Česku s nejpočetnější členskou základnou. Na druhou stranu je ale jejich koaliční potenciál na vládní úrovni stále prakticky nulový, neboť se nedokázali věrohodně oddělit od své totalitní minulosti. Před 20 lety se 31. března konal ustavující sjezd Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM).

Vydáno pod