Průtah Jabloncem je uzavřen

Jablonec nad Nisou – Nejvytíženější silnice v Jablonci nad Nisou se na pět dnů uzavřela. Do pátku budou muset řidiči objíždět část Podhorské ulice, která je součástí státní silnice I/14. Práce ale budou pokračovat i v dalším týdnu. Navíc čekají na řidiče na témže tahu i další komplikace, staví se v Jablonci a opravuje se vozovka v úseku mezi Jabloncem a Tanvaldem.

Podhorská ulice je uzavřena mezi křižovatkami s ulicemi Mlýnská a Jánská. V úseku vznikají ostrůvky pro chodce, dokončuje se asfaltový povrch a vodorovné značení. První ze tří etap skončí v pátek, po Velikonocích se ale ulice během pracovního týdne opět uzavře. Poslední fáze je naplánována na víkend 17. a 18. dubna.

Omezení se dotkne i městské dopravy, zrušeny budou zastávky Podhorská a Podhorská-Vikýř, autobusy budou místo toho stavět u základní školy v ulici 5. května. Zastávka Novoveská se přesune až za křižovatku ulic Novoveská a Jarní.

Silnice I/14 patří k nejvytíženějším komunikacím v Jablonci, denně po ní projede přes 11 tisíc automobilů. Kromě úplné uzavírky Podhorské ulice se přitom řidiči musí vyrovnat také s omezením provozu v Liberecké ulici a na silnici za Jabloncem, kde pokračuje na Smržovku a do Tanvaldu.