Lodě do pražské zoo poplují každou hodinu

Praha – Odlehčit trojským silnicím, které přetěžují osobní auta i autobusy s návštěvníky pražské zoologické zahrady, má nová lodní linka. Pražská paroplavební společnost zavede od května spojení centra právě se zoologickou zahradou, které bude jezdit každou hodinu. Lodě z přístaviště Na Františku do Troji budou jezdit od května do září o víkendech, od června do srpna dokonce každý den.

První spoj odjede od přístaviště Na Františku v osm hodin ráno, poslední v šest odpoledne. Cesta potrvá zhruba hodinu. „Novou linku zavádíme po dohodě s novým ředitelem zoo Miroslavem Bobkem,“ upozornil ředitel Pražské paroplavební společnosti Jan Hamza. Lístek bude stát 100 korun, pro děti 60 korun. Do zoologické zahrady bude možné dostat se i tradiční linkou z Rašínova nábřeží, která vyplouvá třikrát denně.

Pražská paroplavba se chystá na svou 145. sezonu, což ji řadí k vůbec nejstarším dosud fungujícím firmám v České republice. Na řeku po dvouleté rekonstrukci opět vypluje parník Vltava, který letos slaví sedmdesát let od prvního spuštění na vodu. Paroplavba uvedla loď do původního stavu podle dobových dokumentů, rekonstrukce vyšla řádově na miliony korun. Novinkou sezony také budou elektrolodě a první solární loď v tuzemsku.

Vydáno pod