Na Plzeňsku a Domažlicku odhalili policisté 49 přestupků

Chotěšov (Plzeňsko) - Mezi Plzní a Folmavou na Domažlicku dnes zjistili policisté celkem 49 přestupků. Při dopravní akci se zaměřili na kontrolu aut na rušné silnici první třídy. Zkontrolovali na 150 vozidel a řidičům udělili na místě pokuty za 25 500 korun, informovala o tom policejní mluvčí Pavla Soukupová. Policie se první velkou jarní kontrolní akcí v kraji snaží přispět k bezpečnějšímu provozu na silnicích. Dosavadní letošní bilance dopravní nehodovosti je podle statistik příznivější než loni.

Zatímco loni se v lednu a únoru stalo v Plzeňském kraji 612 nehod, při kterých zahynulo 11 lidí, letos to bylo ve stejném období i přes náročné zimní podmínky 398 nehod, při nichž zemřeli čtyři lidé.

Při akci se policisté zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu, na zjišťování alkoholu u řidičů, kontrolu technického stavu aut a kontrolu dokladů. Právě špatný technický stav byl nejčastějším zjištěným prohřeškem, celkem 12 řidičů překročilo povolenou rychlost a dva pili před jízdou alkohol. Vrtulník zjistil tři řidiče, kteří předjížděli na plné čáře, vyjmenovala Soukupová.

Do dopravní akce se zapojilo na 20 policistů. Hlídky rozmístěné po trase z Plzně až po Babylon na Domažlicku měly k dispozici mimo jiné čtyři laserové měřiče rychlosti, videokamery a dalekohledy.