Řidič nepřežil srážku s náklaďákem

Kdyně (Domažlicko) - Jeden lidský život si vyžádala noční nehoda osobního a nákladního vozidla u Kdyně na Domažlicku. Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozu na místě zemřel, sedmadvacetiletého řidiče náklaďáku převezli zdravotníci do nemocnice, uvedla policejní mluvčí Vladislava Čejková. K čelnímu střetu osobního a nákladního vozidla došlo kolem jedné hodiny po půnoci.

Podle mluvčí krajských hasičů Aleny Marešové byl řidič nákladního auta po nehodě zaklíněn a hasiči ho museli vyprošťovat.

Nehoda se stala na přímém úseku silnice asi kilometr od Kdyně. Řidič osobního auta ze zatím nezjištěných příčin přejel do protisměru a čelně se tam srazil s nákladním autem. Jeho vůz skončil po srážce mimo silnici, kamion sjel do příkopu, kde narazil do vzrostlého stromu, popsala policejní mluvčí. Alkohol u řidiče kamionu vyloučila dechová zkouška.

Přesné příčiny úmrtí řidiče osobního vozu i to, zda nebyl pod vlivem omamných látek, určí nařízená pitva. Policie, která okolnosti nehody stále vyšetřuje, vyčíslila na autech škodu za více než 1,5 milionu korun.

Vydáno pod