V Sokolově zastřelil řidič několika ranami muže na ulici

Sokolov - V Sokolově ve Švabinského ulici se dnes dopoledne střílelo. Starší řidič technických služeb několika ranami zastřelil jiného muže. Podle svědků je mrtvý sedmadvacetiletý muž ze Sokolova. Střelec zůstal na místě a policie ho vzápětí zadržela. Podle svědka události řidič po předchozí hádce přímo na ulici vytáhl z kabiny auta pistoli a chladnokrevně muže šesti ranami zastřelil. „Byla to poprava,“ řekl svědek, jenž událost viděl z okna. Policie zatím nechce říct, co bylo příčinou střelby.

Podle svědků se muži znali a měli mezi sebou spory. Hádka přímo na ulici pak byla jejich vyvrcholením. „Nejdřív se hádali, pak se začali boxovat. Po chvilce ten starší muž, řidič náklaďáku technických služeb, šel do kabiny a vytáhnul pistoli. Nejdřív vystřelil jednou, pak chvíli pauza. Ten mladší se snažil ukrýt za autem, ale ten druhý si nadešel a začal do něj střílet,“ popisoval hrůzný zážitek z dopoledne Pavel Marci, který scénu sledoval ze svého okna.

Svědci se rozcházejí v tom, kolik ran do mladého muže řidič nákladního vozu vystřílel. Někteří říkají čtyři, jiní šest. Lidé, co střelbu viděli, se ale shodují v tom, že poslední rány už střílel do bezvládného těla. Střelec údajně hned po činu telefonem svůj čin oznámil. Policie ho zadržela a ihned začala vyslýchat.

Na posouzení, jestli střelec jednal v pocitu ohrožení nebo šlo o připravený čin, bude záviset i výše trestu. Pokud by státní zástupce kvalifikoval střelbu jako zabití, hrozilo by muži až osm let odnětí svobody, v případě vraždy ale až 18 let.