Pitva potvrdila: Ztracený voják zemřel na vyčerpání a podchlazení

Ostrava - Ztracený voják, kterého policie téměř dva měsíce hledala na Opavsku, zemřel podle výsledků pitvy na následky vyčerpání organismu a podchlazení. „Je pravděpodobné, že muž v terénu zapadl a nebyl schopen se dostat dál. Svou roli v tom asi sehrálo i množství sněhu,“ vysvětluje mluvčí opavské policie René Černohorský. Případ tak bude odložen, protože policie nezjistila cizí zavinění.

Šestatřicetiletý profesionální voják z Opavy zmizel koncem ledna, kdy si údajně vyrazil do přírody v okolí Hradce nad Moravicí. Domů se ale už nevrátil a nepřišel ani do práce. Po muži začala pátrat policie, našla ale jen jeho auto zaparkované u místního obchodního střediska. 

Rojnice složené z vojáků a policistů pročesávaly lesy a zasněžené louky od začátku února. O něco později zase potápěči hasičů a policie prohledali tok řeky Moravice. Neúspěšné bylo i pátrání, kterého se na začátku minulého týdne zúčastnilo 400 policistů, hasičů, vojáků i dobrovolníků. Našel ho koncem minulého týdne manželský pár při procházce podél řeky.

Vydáno pod