ČD posílí velikonoční spoje

Praha - České dráhy se připravují na Velikonoce. Očekávají větší zájem cestujících, a proto posilují dálkové spoje. Umožní tak přepravu nad rámec pěti tisícům zájemců. Posílené spoje se objeví zejména na hlavních trasách z Prahy do velkých měst. Pět tisíc míst navíc by mělo zajistit všem pasažérům dostat se tam, kam budou potřebovat. České dráhy ale doporučují rezervovat si místa předem.

„Vzhledem k většímu zájmu o cestování vlaky v období Velikonoc doporučují České dráhy všem cestujícím včasné zajištění míst a nákup jízdenek v předprodeji,“ řekl Petr Šťáhlavský, mluvčí ČD. Ve vybraných stanicích, např. na hlavních nádražích v Praze a v Brně, jsou navíc k dispozici prodejní automaty jízdenek s možností úhrady mincemi.

Posilové vozy vyjedou dnes - tedy den před začátkem velikonočních prázdnin. Větší kapacity platí pro spoje na trati Česko - Slovensko a nejvytíženějších trasách v republice.

Reportáž Barbory Jelínkové (zdroj: ČT24)

„Posilové vozy se objeví zejména na odpoledních rychlících, které spojují Prahu s Bohumínem, Vsetínem, Českými Budějovicemi, Chebem nebo Plzní. Posily budou taky mezi Brnem a Bohumínem nebo mezi Plzní a Českými Budějovicemi,“ prohlásila Luďka Hnulíková, ředitelka odboru provozu osobní dopravy ČD. Obdobná posila na tratě vyrazí i na Velikonoční pondělí, kdy se bude většina lidí vracet domů.

Dráhy posilují vlaky obvykle před významnými svátky nebo prázdninami. Vedle Velikonoc jezdí patrně nejvytíženější soupravy v období Vánoc.