Tragická nehoda si vyžádala život řidiče

Dukovany (Třebíčsko) - Úterní odpolední srážku s kamionem nepřežil třicetiletý řidič osobního auta u Dukovan na Třebíčsku. Muž při nehodě utrpěl těžké zranění, kterému po převozu do nemocnice podlehl. Jiné osoby zraněny nebyly, informoval o tom třebíčský policejní mluvčí René Novotný. Silnice tam byla více než tři hodiny neprůjezdná. Z poškozené nádrže kamionu unikla nafta a hydraulický olej. Příčinu dopravní nehody vyšetřuje policie.

Nehoda se stala v úterý odpoledne před šestou hodinou. „Řidič osobního auta vyjel z dosud nezjištěných příčin na rovném silničním úseku do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem. Kamion poté sjel do silničního příkopu, kde se převrátil na bok,“ popsal nehodu mluvčí.

Z poškozené nádrže kamionu uniklo zhruba 100 litrů nafty a 50 litrů hydraulického oleje. „Hasiči okamžitě začali naftu jímat do sudů. Zbylé palivo bylo přečerpáno. Palivo, které uniklo na komunikaci, bylo zlikvidováno za pomoci sorbentu,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Celková škoda dosáhla 640 000 korun.