V Sokolově vzniká dopravní terminál

Sokolov – Stavba dopravního terminálu, který rozšíří stávající nádraží tak, aby u něj mohly zastavovat i autobusy, začala v Sokolově. Terminál za 110 milionů korun by měl být hotov do konce roku. Kromě samotného nádraží se změní také podoba sousední čtvrti. První změna ale bude k horšímu, protože během stavby nebude možné v některých ulicích zaparkovat. Později by se ale měly komunikace v okolí nového terminálu dočkat úprav a zezelenají.

V rámci přípravy na stavbu strhli dělníci v minulých týdnech několik starých objektů. Nyní budou muset přeložit plynovod, vodovod a inženýrské sítě a vytvořit nové splaškové a dešťové kanalizace. Poté začne vznikat samotný terminál, který vyplní prostor mezi nádražím a křižovatkou směrem na Svatavu.

Součástí terminálu bude kromě stávajícího nádraží čtrnáct nových autobusových zastávek s moderním informačním systémem a parkoviště pro 90 aut. „Lidé ze Sokolova i z okolí určitě ocení, že budou mít nové autobusové nádraží v těsné blízkosti železnice, navíc s dostatkem míst na parkování, kde mohou nechat podle potřeby svůj vůz,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

Budova sokolovského nádraží poskytne kompletní zázemí potřebné pro provoz dopravního terminálu. Součástí informačního systému se stanou dvě velkoplošné informační tabule. Město Sokolov se navíc dohodlo s Českými drahami na odkoupení jedné části budovy současného vlakového nádraží.

Stavba terminálu bude stát 110 milionů korun. Většinu peněz poskytne Regionální operační program Severozápad, zbytek půjde ze státního, krajského i městského rozpočtu.