Příbramské autobusové nádraží je ve zkušebním provozu

Příbram – Zkušební provoz začal dnes na zrekonstruovaném autobusovém nádraží v Příbrami. Cestující mohou nastupovat do autobusů u deseti krytých nástupišť a využít služeb nové odbavovací haly. Protože autobusové nádraží sousedí s železniční stanicí, mohou také přestoupit z autobusu na vlak. Lidé, kteří přijedou autem, mohou v novém terminálu zaparkovat. Na nádraží je nová provozní kancelář dopravců a detašované pracoviště městské policie. V budoucnu ještě přibude informační středisko knihovny Jana Drdy a stánek s občerstvením. Řádný provoz autobusového nádraží by měl začít po jeho slavnostním otevření 19. dubna.

O autobusové nádraží se budou starat příbramské technické služby. Terminál bude pro cestující otevřen vždy čtvrt hodiny před příjezdem prvního ranního spoje, uzavře se čtvrt hodiny po odjezdu posledního večerního autobusu. Podle nynějšího jízdního řádu tak bude nádraží otevřeno v pracovní dny od 4:00 do 23:15, v sobotu od 5:15 do 19:30 a v neděli a svátky od 5:15 do 21:30.

Modernizace příbramského autobusového nádraží nešla hladce. Po výběrovém řízení, v němž město hledalo firmu, která rekonstrukci provede, se neúspěšní účastníci odvolali a město muselo soutěž zrušit. V opakovaném tendru zvítězila firma, která ovšem chtěla za svoje služby přes 75 milionů korun, Příbram přitom počítala s cenou kolem 45 milionů. Rozdíl by město nemělo z čeho zaplatit, proto výběrové řízení znovu zrušilo, a přišlo tím i o slíbenou 40milionovou dotaci. Novou soutěž na dodavatele stavby město vypsalo v létě 2008. Teprve potom se podařilo rekonstrukci skutečně zahájit.

Vydáno pod